KUVOTTAVAT PR-PÄIVÄT

Taas olisi aika purkaa ajatuksia ja mietteitä tänne. Tällä kertaa aihe on hyvin ajankohtainen, nimittäin pr-päivät. Tällä viikolla useilla eri pr-toimistoilla on ollut ja on pressipäiviä joissa bloggaajat ja vaikuttajat pääsevät tutustumaan tulevan kauden uutuuksiin. Mielestäni tällaiset tapahtumat ovat hienoja ja näissä on paljon hyviä puolia, mutta tiettyjen henkilöiden käytös näissä tapahtumissa suoraan sanottuna kuvottaa minua ja haluankin avautua siitä hieman.

Mikä ärsyttää?

HAMSTRAAMINEN! On suorastaan oksettavaa katsoa, kun tietyt ja yleensä samat henkilöt lappaavat kassit täyteen tuotteita, joille heillä ei oikeasti ole mitään tarvetta. Kunhan saadaan itselle kerjättyä mahdollisimman monta tuotenäytettä. Mun on monta kertaa tehnyt mieli kysyä, että mitä helvettiä sä teet noilla, kun varmasti tiedät itsekin ettet niitä tarvitse tai käytä kertaa enempää.

En todellakaan syytä tästä pr-toimistoja, koska tämä on osa heidän bisnestään. Syytän ihmisiä jotka ottavat kaiken mahdollisen mitä saavat käsiinsä. Minullakin oli eilen mahdollisuus kerätä kassit täyteen kamaa, mutta lähdin lähes tyhjin käsin lukuunottamatta vitamiinipurkkia, joka minulle annettiin lähes väkisin. Mutta niille löytyy onneksi käyttöä!

Mä ainakin haluan olla teille lukijoille rehellinen ja esitellä sellaisia vaatteita ja tuotteita joita oikeasti käytän. Olen joutunut purkamaan muutaman isomman yhteistyösopimuksen siinä vaiheessa, kun minulle on alettu sanella mitä minun pitäisi ottaa. Tästäkään en syytä firmoja, koska tottakai he haluavat tietyille tuotteilleen mainosta, mutta mikäli vaate on sellainen, että se jää vaatekaapin perälle yhden käyttökerran jälkeen, en sellaista todellakaan halua. Mä en saa siitä mitään mielihyvää, että esittelisin pr-päivien jälkeen teille kasapäin erilaisia tuotteita tietäen, että mulla ei oikeasti ole niille mitään tarvetta.

Jos olet bloggaaja, haluaisin kuulla miksi hamstraat tuotteita pressipäiviltä kasoittain kotiisi? 

“Haluan testata tuotteita”

Tarvitsetko testailuun todella kymmenen samanlaista rasvapurkkia?

Plussat!

On pr-päivissä paljon positiivistakin! Suurin etu on verkostoituminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Vaikka oonkin ujo tyyppi, niin olen eri tapahtumissa aina onnistunut tutustumaan uusiin ihmisiin edes jonkin verran. Esimerkiksi eilen kontaktoiduin erään brändin edustajan kanssa ja mahdollisesti tulevaisuudessa tulette kuulemaan tästä. Tapahtumissa tarjoillaan myös hyvää ruokaa ja juomaa!

Mun mielestä on upeeta, että näitä tapahtumia järkätään ja näitä saisi olla ehdottomasti enemmän, mutta kävijöiden pitäisi miettiä kulutustaan ja oikeita tarpeitaan, eikä sokeana tapella siitä kuka saa eniten kamaa kannettua kotiinsa.

-Eetu J

2 thoughts on “KUVOTTAVAT PR-PÄIVÄT

  1. Mä en ole huomannut, että tavaraa hamstrattaisiin nykyisin enää niin paljo… Tosin kävin nyt vain Republicilla ja Milttonilla. Kassissa minulla oli lähinnä tiedotteita.

    Tietysti kosmetiikkaa tulee helposti otettua mukaan pr-tilaisuudesta monelta pisteeltä, koska ainakin itse käytän aika paljon kosmetiikkaa myös vapaa-ajalla (hiukset, vartalo ja meikki vaativat kaikki eri tuotteita). Nyt en tosin kosmetiikka juuri saanut, lukuun ottamatta paria purkkia, joita en ollut ennen testannut, mutta olen miettinyt niiden ostamista. Ne jäivät kauppaan viimeksi hinnan takia. Jos nyt ovat hyviä, tulen varmasti ostamaan niitä myöhemmin.

    Samaten olen joskus saanut tuotteita testiin ja mukaan on annettu ylimääräisiä tuotteita. Joskus nämä eivät ole minua varten, mutta tiedän lähipiirin ehkä tykkäävän niistä. Olen siis saattanut antaa tuotteita eteenpäin. Siten se vaikuttaminen ja puskaradio toimii.

    Ymmärrän silti täysin mitä tarkoitat turhalla hamstraamisella. Eikö se ole suomalaisten perisynti, että jonotetaan ilmaisia ämpäreitäkin. “Ilmainen” tavara kiinnostaa. Luin vähän aikaa sitten, että yhdellä bloggaajalla on kokonainen huone täynnä kosmetiikkaa. Kyllähän se saa vähän ajattelemaan asioita…

    En tiedä kävitkö Republicilla, mutta siellä mua hamstraamisen sijaan häiritsi se, että en saanut PlayStationin pisteillä minkäänsortin infoa, vaikka aikani siinä palloilin ja yritin kysellä. Ilmeisesti naiset eivät harrasta pelaamista. Mulla on kyllä PS4…

  2. Olen kiinnittänyt samaan ilmiöön huomiota. Tänä syksynä jätin pressit väliin, mutta esimerkiksi keväällä oli havaittavissa kyllä tätä hamstraamista. Ja ehkä hamstraamistakin enemmän ihmetyttää se, että paikalla oli sellaisia jotka kävivät nappaamassa tuotenäytteet, mutteivat jääneet ollenkaan kuuntelemaan mitä kerrottavaa tuote-esittelijällä oli eivätkä vaikuttaneet oikeasti mitenkään kiinnostuneilta tuotesarjasta. Ottivat vain ilmaiset näytteet… Tuntuu älyttömältä, että sitten nämä tuotteet ehkä näkyvät blogissakin, mutta niiden saaja ei ole edes yrittänyt tutustua brändiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *