#MeToo – Miksi miesten kokemaan häirintään ei puututa?

Aihe jonka kirjoittamista olen vältellyt jo useamman viikon, mutta enää en jaksa olla hiljaa ja seurata asiaa sivusta. Tiedustan sen, että tämä postaus saattaa provosoida useita henkilöitä sekä olen valmis ottamaan kaikenlaisen palautteen vastaan. Haluan heti alkuun myös todeta, että tuomitsen naisten kokeman seksuaalisen häirinnän täysin samalla tavalla!

MeToo-kampanja alkaa olemaan jo yli kuukauden vanha juttu, mutta se on silti ihmisten huulilla, mikä on positiivinen asia. Kuitenkin asia mikä minua tässä ärsyttää on se, että tämä kampanja oli suunnattu vain naisille. Tiedän kyllä sen, että kampanjaan saivat osallistua myös miehet, mutta alkuperäisessä postauksessa nimenomaan naisia ja tyttöjä kehotettiin osallistumaan tähän, ei miehiä. Tämä ei ainakaan omasta mielestäni ole hirveän tasa-arvoista.

Miesten kokema seksuaalinen häirintä on edelleen iso tabu ja sellaisena se tulee pysymään, mikäli siihen ei oteta kantaa millään tavalla. Muutenkin miehillä on suurempi kynnys asiasta puhua, koska käytännössä jos nainen koskettaa sinua, se pitäisi vain ottaa kohteliaisuutena, eikä häirintänä. Näin ainakin itse asian olen kokenut.

Mitä on seksuaalinen häirintä? 

Itse ainakin määrittelen asian niin, että kaikki kosketukset, joita et koe toivotuiksi ovat seksuaalista häirintää. Jos esimerkiksi baarissa joku tulee sinua lääppimään, sulla on oikeus sanoa ettei se ole okei, vaikka se lääppiminen ei hänen mielestään tuntuisi väärältä ja sinun pitäisi siitä hänen mielestään nauttia.

Itseltäni löytyy kokemusta juuri tällaisesta tapauksessa, jossa olin juuri 18 vuotta täyttäneenä paikallisessa yökerhossa ja yhtäkkiä tunsin, kun tuntematon mies kosketteli minua. Kieltämättä siinä tilanteessa menin aika shokkiin, koska se oli sellaista mitä en ollut ennen kokenut. Huomautin hänelle asiasta ja onnekseni lähelläni oli ystäväni, joka käski tämän miehen poistumaan.

Edellä mainittu tarina on hyvä muistutus kaikille miehille, koska olen huomannut, että erityisesti miehet menevät naisten iholle todella röyhkeästi yökerhoissa. Ensi kerralla mieti itsesi tilanteeseen, kun joku koskisi sinua vasten omaa tahtoasi.

Myös epämiellyttävät puheet ovat seksuaalista häirintää!

“Seksuaalista häirintää tapahtuu molemmille sukupuolille ja toivonkin, että miehet otettaisiin myös huomioon tässäkin tapauksessa paremmin. Jos joku koskettelee sinua, etkä pidä siitä, se ei tee susta mitenkään huonompaa ihmistä, jos sanot ei! Muistakaa puhua asioista, koska niistä puhuminen rikkoo tabun.

-Eetu J

3 thoughts on “#MeToo – Miksi miesten kokemaan häirintään ei puututa?

  1. Tosi hienoa että jaat tässä postauksessa omia kokemuksiasi! Olen kanssasi samaa mieltä siitä että miesten ääni on yhtä tärkeä saada kuuluviin.

  2. Tämä #metoo -kamppanja on mennyt liian herkäksi. Aina on mielensäpahoittajia, jotka eivät kestä pientäkään härskiä tai kaksimielistä vitsiä. Halutaan tehdä asiasta iso numero, että päästään esille. Myös turhat julkkikset ovat aktivoituneet kamppiksen myötä ja saaneet taas naamansa lehtiin. Onko ketään julkkista enää, kuka ei olisi jo avautunut seksuaalisesta häirinnästä? Me miehet emme niin välitä jos nainen kertoo meille vitsin tai vähän taputtaa mihin milloinkin. Sehän on normaalia miehen ja naisen välistä kanssakäymistä, ei häirintää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *