SOMEÄHKY

*Huppari saatu pr-lahjana

Moikka!

Vuoden ensimmäinen postaus ja pian mennään jo tammikuun puoltaväliä. Tekemistä on ollut niin paljon, että en ole ehtinyt kirjoitella tänne mitään ja olen muutenkin halunnut pohtia millaista sisältöä haluan tänä vuonna jakaa. Tänään kuitenkin paneudutaan someähkyyn, jota ainakin itse olen viime aikoina potenut.

Vaikka sosiaalinen media on alusta josta nautin, se on samalla myös paikka, jonne olen hukannut useita satoja tunteja elämästäni käytännössä turhaan. En ole saanut Instagramista, Facebookista tai mistään muustakaan sosiaalisen median kanavasta mitään iloa moneen vuoteen. Tuntuu, että joka tuutista tulee sitä samaa. En edes muista, koska olisin viimeksi eksynyt jonkun profiilin ja fiilistellyt millaista sisältöä henkilö tuottaa.

Välillä tarpeeksi kauan Instagramin ja Facebookin feediä selattuani olen “herännyt” ja alkanut miettimään miksi teen tätä? Miksi kulutan tähän aikaani, koska en saa tästä mitään irti. En opi mitään uutta, näen paljon negatiivisia uutisia sekä “turhia” kuvia joista 90% ei kiinnosta minua missään määrin. Silti jostain syystä seuraan näitä profiileja kuukaudesta toiseen.

Miksi joka aamu herättyäni otan puhelimen käteen ja alan selaamaan sitä? Miksi en nukkuisi pidempään ja menisi suoraan aamupalalle. En muista, että olisin koskaan herännyt niin, että olisin löytänyt somesta jotain niin tärkeää. Toisaalta minulla on ehkä liian heikko itsekuri, että pystyisin aloittamaan aamuni ilman tätä tavaksi tullutta “rutiinia”.

Viime aikoina töiden ansiosta olen saanut ainakin 90% vähennettyä puhelimen turhaa selaamista. Kun menen ruokatauolle, minua ei edes huvita selata Instaa ja tämä on toisaalta positiivinen juttu. Toisaalta itse sisällöntuottajana tämä tuntuu hieman hullulta, että en halua hengailla toisessa “työpaikassani”, vaan välttelen sinne menemistä ja käyn tekemässä siellä vain pakolliset työt.

Weekdayn uusi Disconnect-kampanja herättelee juuri tähän aiheeseen liittyen keskustelua. Mallisto peilaa sitä, miten teknologiasta on tullut osa meitä, emmekä enää edes näe sitä mitenkään erityisenä tai kiinnostavana.”

Mitä sä olet mieltä tästä aiheesta? Kärsitkö sä someähkystä?

2 thoughts on “SOMEÄHKY

  1. Moikka,
    Täällä oon kans ihan samanlaisilla fiiliksillä. Somea tulee enää päivitettyä työnä, eli omaa blogia mainostaen. Pelästyn aina kun somessa käyttämäni aika on nousussa, kuten nyt viimeviikolla 45min – 1h 20min/päivässä. Tämähän on vain instagramin kohdalla, mutta onhan toi tosi hälyttävää ja huolestuttavaa. Olen nyt tietoisesti yrittänyt vähentää instassa roikkumista ja keskittyä esim. muiden vaikuttajien blogien lukemiseen ja aitoon vuorovaikutukseen. Bloggaajan täytyy kuitenkin keskittyä nimenomaan siihen vuorovaikutukseen ja pelkään, että se katoaa jos en käytä aikaa instassa.

    Tärkeä aihe, kiitos kun nostit tämän esille!

    yst. Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  2. Hyvä postaus, koen vähän väliä someähkyä/ahdistusta ja pidinkin hiljattain viikon taukoa somesta. Päivittäin kuitenkin kelailen samoja ajatuksia, kuin sinä: miksi selaan tätä, kun se ei kiinnosta mua yhtään. Voi olla, että johtuu samoista asioista kuin sinulla, se on ikään kuin toinen työ. Kaipaisin kuitenkin jotain aivan uutta. Ratkaisua en ole vielä keksinyt, miten “jaksaisin” käyttää somea tai miten saisin siitä mielenkiintoisen itselleni. Tällä hetkellä ne ovat pitkälti oman blogin mainoskanavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *