YRITYSTEN MARKKINOINTI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Moi!

Tällä kertaa aiheena ei ole mitään muotiin liittyvää, mutta minua on pitkään askarruttanut asia, josta olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä postauksen. Kuten otsikostakin selviää, kyseessä on yritysten markkinointi somessa. Olen jo useita vuosia seurannut aktiivisesti erilaisia sosiaalisen median kanavia sekä seurannut sivusta erilaisten isompien vaikuttajien somettamista ja koenkin jossain määrin tietäväni millainen mainonta on kannattavaa. Asiat saattavat olla päivän selviä, mutta harvoin näistä näkee missään puhuttavan, jollei keskustelupalstoja lasketa.

Kohdentaminen

En ymmärrä miksi eri yrityksillä on tämä taito vielä vuonna 2017 täysin hukassa. Kohdentaminen on mielestäni markkinoinnin tärkeimpiä ominaisuuksia. Tottakai välillä kannattaa kohdentaa uusiin mahdollisiin kohderyhmiin, mutta olen nähnyt aivan käsittämättömiä kohdentamisia ja kerronkin seuraavaksi yhden.

Eräs tubettaja, jonka kanava oli selvästi lapsille ja nuorille suunnattu, teki videon uudesta asuinalueesta, jota rakennettiin muistaakseni Espooseen. Hän mainosti videollaan asuinalueelle tulevia omakotitaloja. Uskallan väittää, että kyseinen yritys ei hyötynyt tästä markkinoinnista mitään, joka varmasti maksoi heille ihan kiitettävän summan, jonka olisi voinut käyttää järkevämmin. Kun taas esimerkiksi jollekin kotiin ja rakentamiseen liittyvään blogiin tämä olisi sopinut paljon paremmin.

Tämä on vain yksi lukuisista esimerkeistä, mutta uskon, että tuosta kaikki saivat viimeistään kiinni mistä puhun. Väärin kohdentamalla molemmat tekevät itselleen hallaa. Yritys menettää rahaa ja sisällöntuottaja antaa itsestään halvan kuvan, eli hän on valmis mainostamaan mitä vain saadakseen rahaa, vaikka on varmasti tietoinen, että se ei ole yritykselle kannattavaa. Rahankiilto silmissä tehty yhteistyö näkyy kaikille.

Koen ainakin, että itselläni on jonkin sortin vastuu myös ilmoittaa yritykselle, jos heidän ilmoittamansa yhteistyöpyyntö ei ole kummallekkaan kannattavaa. Todennäköisesti myös vinkkaisin heille muutaman somettajan, jolle kyseinen yhteistyö voisi paremmin sopia.

Samojen naamojen käyttäminen.

Joku saattaa nyt ajatella, että olisin katkera isommille vaikuttajille, mutta en ole. Samojen naamojen käyttämisellä tarkoitan sitä, että välillä yritysten kannattaisi käyttää myös hieman tuntemattomampia vaikuttajia tai sellaisia, jotka eivät tee niin useasti maksettuja mainoksia. Ainakin minun mielestäni somettajalta tippuu vaikutus, jos hän tekee viikottain maksettua sisältöä. Mitä mieltä te olette? Eli pienemmällä summalla voi saada tehokkaampaa vaikutusta.

Kuulisin mielelläni teidänkin ajatuksianne tästä aiheesta!

-Eetu J

 

 

3 thoughts on “YRITYSTEN MARKKINOINTI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 1. Itselläni ei ole paljon kokemusta tällaisesta, mutta ymmärrän mitä tarkoitat. On kyllä tärkeää että käyttää resurssiaan oikein. Bloggaan musiikista ja matkailusta, joten minulle tuntuisi vähän hassulta kirjoittaa kauneustuotteista kun se ei liity minun blogiini ollenkaan .

  Olen myös samaa mieltä jos bloggaaja tekee useasti maksettua sisältöä hänen vaikutus voi tippua. Miten voi tietää jos yrityksen palvelu tai tuote on oikeasti hyvä jos sisältö on maksettu?

  http://nouw.com/ladolcemusica

 2. Kommentoin jo eilen kunnon kilometrikommentin, mutta sähläsin luurilla tekstin häviämään ja luovutin. Kokeillaanpa nyt uudestaan 😀

  Eli mä muistan kans tän ko. asuinalue-yhteistyön. Sillon mulla meni tämä sisällöntuottaja pois tilauksesta. On todella huonoa mainosta bloggaajalle/vloggaajalle, jos postauksesta huokuu se, että nyt tehdään rahan kiilto silmissä ihan mitä vain. Sen lisäksi yritys maksaa turhasta.

  Itse media-alalla tyskentelevänä tyyppinä olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että kohdentaminen on se kaiken A ja O. Kaikki hyötyy, kun nähdään vaivaa oikean mainostajan löytämiseen 🙂

  Eli tosi hyvä postaus ja loistavia pointteja!

  <3: Jasu – https://www.stoori.fi/the-what/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *